Indholdet af frokostordningen

I Næstved Kommune er ordningen tilrettelagt, så børnene kan få tilbudt kold mad, lun mad eller en kombination af kold, lun og varm mad. Det kan være ”smør selv” rugbrødsmadder, lune retter, grønt og enkelte dage med varmt mad. Modellen bliver kaldt ”delvis tilberedning” i den enkelte institution. Et måltid bestående af rugbrød/grovbrød og hovedsagelig kold mad lever op til Fødevarestyrelsens anbefalinger om et sundt frokostmåltid for 0-6 årige.

 

Et konkret eksempel på en uge kan være, at der er 3 dage med rugbrød/grovbrød med pålæg, suppleret med grøntsager og frugt og 2 dage med lune retter eller varm mad.

 

Den enkelte daginstitution tilrettelægger selv de konkrete frokostplaner. Modellen er i tråd med Næstved Kommunes principper om decentralisering, idet den giver mest mulig handlefrihed og ansvar til den enkelte daginstitution i forhold til, hvordan madordningen skal fungere i dagligdagen.

Fleksibiliteten i dagligdagen er sikret, idet der vil kunne tilrettelægges madpakker til udflugter og fortsat være plads til særlige arrangementer og dage med mad tilberedt på bål.

Institutionerne skal sikre, at opgave kan løses med tilberedning af frokost, egenkontrol m.m. så der kan tilbydes frokost alle hverdage uanset sygdom, ferie m.m.