Trygge børnefællesskaber skaber grundlag for gode læringsmiljøer.

En børnegruppe, var på vej til den fortryllende skov. De var på opdagelse efter skolopender Bent med de 100 sko, som de har fået fortalt som godnathistorie mens de lå i deres seng. Bogen havde de lånt på skift af børnehaven. Denne ældste førte an og havde styr på alt deres grej. Den mellemste var altid spændt på hvad der skulle ske, lyttede ihærdigt til de andre og hjælper hvor han kan samt observere situationen nøje. Den mindste var modig, arbejdsom, ivrig og lyttede altid til de andre. Alle deres egenskaber udgjorde det perfekte fællesskab.

De kommer ind i skoven hvor de røde blade daler ned fra himlen, de sanser og mærker skovens indtryk. De møder den dansende myg og spøger nysgerrigt om han har set skolopender Bent med de 100 sko? Den ældste fortæller at de er på opdagelse efter skolopender Bent hvorpå den dansende myg bliver optaget af børnenes søgen og følger med dem.

Dansemyggen spøger hvordan den ser ud og hvor den kunne bo i skoven? Den ældste svarer ”den har en lang krop med mange ben”. ”100” råber den yngste. Den mellemste fortæller den bor i en hule under jorden. Dansemyggen spøger om de sammen skal grave efter den, og alle børn svarer jaaaaa…

Den ældste siger, ”det er ikke her skolopender Bent bor”? ”Jeg kan huske at vi skal lede efter den i et stort bøgetræ med kæmpe rødder der stikker op af jorden”. Den yngste lyser op og dansemyggen ser begejstringen og får de to andre til at lytte til den yngste, der løber afsted og de andre følger med. De stopper op ved det store bøgetræ og den yngste går i gang med at grave. Den mellemste følger med og den ældste holder øje. Pludselig får den mellemste øje på noget der rører sig under jorden. Dansemyggen spøger ”er det skolopender Bent?”,den mellemste svarer jaaa..men tør ikke tage den. Den yngste siger jeg kan godt og viser den ældste skolopender Bent. Dansemyggen siger anerkendende ” hvor er i gode sammen, vi fandt den fordi I hjalp hinanden”. Den mellemste spøger ”hvor er alle skoene”? Og den ældste svarer ”de nede i huset”. Mens de 3 graver efter de 100 sko kravler skolopender Bent tilbage i sit hus og dansemyggen flyver videre.